Ekologiczne płatki jaglane uzyskuje się z gniecionych ziaren prosa. Płatki jaglane to doskonała propozycja na śniadanie, kolację, a także podwieczorek zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Ugotowane na mleku, napoju roślinnym czy wodzie świetnie smakują z dodatkiem orzechów, płatków migdałowych, suszonych owoców, świeżych owoców czy konfitur. Idealnie do płatków jaglanych pasuje wanilia w proszku.
SKŁADNIKI
ekologiczne płatki jaglane 100 %.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1441 kJ/340 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 72 g
w tym cukry 0,9 g
Błonnik 3,2 g
Białko 8,0 g
Sól 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: POLSKA