Ekologiczny budyń czekoladowy bezglutenowy BEZ cukru marki Amylon możesz ugotować na mleku i zjeść z owocami liofilizowanymi lub świeżymi. Możesz również używać jako dodatek do innych potraw np. gofrów budyniowych, owsianek budyniowych lub babeczek czy ciast. Dzięki temu, że budyń jest bez cukru w składzie możesz samodzielnie zdecydować co wybierzesz jako słodzidło. Czy to będzie po prostu cukier, czy może daktyle lub miód.
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Warość energetyczna: 1405 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.