Ekologiczna kaszka dla dziecka HELPA orkiszowo-owsiana z kakao i daktylami to wyjątkowe połączenie ekologicznych zbóż z dodatkami co stanowi smakowite i odżywcze połączenie. Jej smak i konsystencja przypomina budyń czekoladowy co sprawia, że znakomicie sprawdzi się na zdrowy podwieczorek dla dziecka.
Ta pyszna kaszka dla dziecka świetnie sprawdzi się także do wszelkiego rodzaju wypieków! Spróbuj na przykład tych pysznych ciasteczek idealnych na święta.
Naturalne, ekologiczne zboża zawarte w składzie kaszek HELPA, starannie wyselekcjonowane i odpowiednio rozdrobnione, wymagają zaledwie 2-3 minut gotowania.
Kaszka HELPA to produkt szybki w przygotowaniu lecz zarazem zachowujący wartości odżywcze.
Dzięki kaszce CZARY MAMY każda mama może stać się czarodziejką, w trzy minuty tworząc posiłek pełen wartości odżywczych i smaku.
Kaszki CZARY MAMY to kaszki, które nie są produktem błyskawicznym.
Produkt nie jest produktem specjalnego przeznaczenia żywieniowego.
Szczegóły produktu
Waga: 200 g
Skład: kaszka orkiszowa pełnoziarnista ekologiczna (46,5%), kaszka owsiana ekologiczna (40%), kakao w proszku ekologiczne (10%), sproszkowane daktyle ekologiczne (3,5%)
Z czym podać kaszkę dla dziecka?
- z owocami: liofilizowanymi w proszku lub kawałkach, świeżymi, mrożonymi, zblendowanymi, podgotowanymi, suszonymi
- z warzywami
- z dodatkiem orzechów (dla najmłodszych w zmielonej formie) lub wiórków kokosowych
- z płatkami migdałowymi lub z kasztanów
- z dodatkiem masła orzechowego np. z orzechów laskowych, nerkowców, migdałów itd.
- z dodatkiem przypraw takich jak np. cynamon, wanilia, kakao czy karob
- z dodatkiem zbóż ekspandowanych np. z gryki, prosa, amarantusa, orkiszu
Pamiętaj, aby dodatki do kaszki i ich formę dostosować do wieku dziecka oraz umiejętności.
Owies
Wartość odżywcza i energetyczna owsa jest stosunkowo duża – zawiera sporo białka, 2-3 razy więcej dobrych tłuszczów niż inne zboża oraz witaminy z grupy B. Znany jest ze swoich właściwości wzmacniających i regenerujących organizm. Na uwagę zasługuje również najwyższa wśród kasz zawartość błonnika rozpuszczalnego – glukanu, regulującego pracę jelit.
Orkisz
Orkisz zawiera więcej białka, kwasów tłuszczowych nienasyconych, witamin oraz składników mineralnych niż pszenica zwyczajna. Jest przy tym lekkostrawny i łatwo przyswajalny. Gluten orkiszowy jest także lepiej niż pszenny tolerowany przez nasz organizm.