Domowe biszkopty

domowe biszkopty

Te domowe biszkopty robi się naprawdę ekspresowo! Jeśli nie lubisz stać długo w kuchni to przepis idealny dla Ciebie! 🤩 I uwierz mi, ja też nie mam dużo czasu by stać w kuchni (dziecko, studia, praca, obowiązki domowe), dlatego wymyślam przepisy, które są szybkie i proste w przygotowaniu. Dlatego takie właśnie przepisy u mnie znajdziesz 😉

Ten przepis na domowe biszkopty pochodzi z mojego e-booka "Jemy razem - 35 przepisów na każdy dzień". Znajdziesz tam więcej sprawdzonych i szybkich w wykonaniu przepisów krok po kroku.

Wypróbuj przepis na biszkopciki i przekonaj się czy ten e-book jest dla Ciebie. Dołącz do tysięcy mam, które gotują razem ze mną 🥹🩷

🎉Wszystkie przepisy z mojego bloga, e-booków oraz wiele nowych przepisów w tym ten, są już dostępne w naszej najnowszej aplikacji Mamo! Co dziś jemy? w wersji premium. 🤩

Oprócz przepisów w aplikacji znajdziesz wiele funkcji, które ułatwią Ci planowanie posiłków i pomogą w zdrowym żywieniu Twojego dziecka oraz całej rodziny. 👨‍👩‍👦

Sprawdź i przekonaj się, że gotowanie może być łatwiejsze i przyjemniejsze! 👩‍🍳

🎉Dowiedz się więcej o aplikacji tu: https://mamocodzisjemy.pl/aplikacja-mobilna/#packages

Lista składników:

2 jajka

separator składniki przepisu

40 g mąki

separator składniki przepisu

45 g rodzynek

Wykonanie:

1.  Włączamy i rozgrzewamy piekarnik z funkcją termoobiegu do 180 stopni.

2. Rodzynki kroimy na mniejsze kawałki.

3. Ubijamy białko, dodajemy żółtko oraz mąkę i delikatnie miksujemy do połączenia składników.

4. Dodajemy rodzynki, mieszamy łyżką i nakładamy masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formujemy kształt małych lub dużych biszkopcików.

5. Pieczemy do zarumienienia – ok. 8 minut.

Uwagi:
  • Wychodzi około 13 niewielkich biszkopcików.
  • Używam mąki orkiszowej jasnej, możesz użyć zwykłej pszennej.
  • Biszkopciki możesz także przygotować w wersji bez glutenu używając zmielonych płatków owsianych bezglutenowych lub mąki owsianej.
  • Rodzynki możesz zastąpić innymi suszonymi owocami, jednak w tym przepisie najlepiej sprawdzają się właśnie rodzynki.
  • Na początku rozszerzania diety dziecka możesz w ogóle pominąć suszone owoce.
  • Przepis pochodzi z mojego e-booka "Jemy razem - 35 przepisów na każdy dzień" - sprawdź pozostałe proste i szybkie w przygotowaniu przepisy dla Twojego dziecka i całej rodziny.

Malwina Trzcińska

16.01.25

Zobacz także:

Pyszne pulpety drobiowe z ryżem

Pyszne pulpety drobiowe z ryżem

Pulpety drobiowe z ryżem to świetny pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Prosta i zdrowa propozycja obiadowa, którą pokocha Twoje dziecko.

ciasto marchewkowe bez jajka

Wyjątkowe ciasto marchewkowe bez jajka

Wyjątkowe ciasto marchewkowe bez jajka oraz bez cukru. Świetny pomysł na pyszny podwieczorek! Zdrowszy wybór!

Jemy razem - jak jeść razem z niemowlakiem to samo

Jemy Razem, Czyli Jak Jeść Razem z Niemowlakiem od Początku Rozszerzania Diety: Praktyczne Wskazówki

Jemy razem - czyli praktyczne wskazówki jak jeść razem z niemowlakiem od początku rozszerzania diety to samo! Poznaj moje sposoby i przepisy!

0 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

*
*

Zaobserwuj mnie na Instagramie!