Pieczone rzodkiewki
Pieczone rzodkiewki to idealny dodatek do obiadu, kolacji czy śniadania. Mogą również być zdrową i smaczną przekąską. Dzięki pieczeniu rzodkiewki tracą swą ostrość i pokazują nam swoje nowe oblicze ;)
Rzodkiewka to tanie warzywo, na które sezon trwa długo, tym bardziej zachęcam Cię do spróbowania pieczonych rzodkiewek.
Lista składników:
1 pęczek rzodkiewek
1 łyżka oliwy
Wykonanie:
1. Piekarnik ustawiamy na termoobieg na 180 stopni.
2. Rzodkiewki myjemy, obcinamy końce i kroimy na ćwiartki lub plastry.
3. Rzodkiewki dobrze mieszamy z oliwą oraz ziołami, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy minimum 15 minut. (Jeśli chcemy, aby rzodkiewki były bardziej miękkie, pieczemy je dłużej, kontrolując żeby się zbytnio nie przypiekły.)
17.03.23
Zobacz także:
Ciasto bez cukru z konfiturą
Zapraszam Cię dziś po przepis na proste ciasto bez cukru z konfiturą.Co zamiast cukru? Sproszkowane daktyle! Ciasto jest…
Proste naleśniki bez mleka, bez jajka i bez mąki
Proste naleśniki bez mleka, bez jajek i bez mąki. Idealne dla alergików i wszystkich tych, którzy chcą spróbować zdrowszej wersji tych znanych pyszności!
Domowy kisiel wiśniowy z soku NFC
Mega szybki, mega prosty i mega smaczny! Taki jest właśnie domowy kisiel wiśniowy z soku NFC! 😋 Przygotujesz…
Zaobserwuj mnie na Instagramie!


POPRZEDNI WPIS





