Pieczone rzodkiewki
Pieczone rzodkiewki to idealny dodatek do obiadu, kolacji czy śniadania. Mogą również być zdrową i smaczną przekąską. Dzięki pieczeniu rzodkiewki tracą swą ostrość i pokazują nam swoje nowe oblicze ;)
Rzodkiewka to tanie warzywo, na które sezon trwa długo, tym bardziej zachęcam Cię do spróbowania pieczonych rzodkiewek.
Lista składników:
1 pęczek rzodkiewek
1 łyżka oliwy
Wykonanie:
1. Piekarnik ustawiamy na termoobieg na 180 stopni.
2. Rzodkiewki myjemy, obcinamy końce i kroimy na ćwiartki lub plastry.
3. Rzodkiewki dobrze mieszamy z oliwą oraz ziołami, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy minimum 15 minut. (Jeśli chcemy, aby rzodkiewki były bardziej miękkie, pieczemy je dłużej, kontrolując żeby się zbytnio nie przypiekły.)
17.03.23
Zobacz także:
Dlaczego liofilizowane owoce są doskonałym wyborem dla Twojego dziecka?
Jeśli ciekawi Cię co to w ogóle jest ta cała liofilizacja? Dlaczego warto zaprosić owoce liofilizowane do swojej kuchni? Czy są odpowiednie dla niemowląt? Do czego je wykorzystać? To zapraszam Cię do tego wpisu!
Przepyszny owsiany omlet dla dzieci i dorosłych z gruszką i cynamonem
Pyszny i zdrowy owsiany omlet dla dzieci i dorosłych z gruszką i cynamonem. Świetny pomysł zarówno na śniadanie, kolację, podwieczorek czy do lunchboxa do szkoły czy do pracy. Pysznie i prosto! BEZ cukru!
Pyszne placki z jagodami i pomarańczą dla całej rodziny
Pyszne placki z jagodami i pomarańczą idealne zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Na śniadanie, drugie śniadanie, kolację. podwieczorek czy przekąskę. Puszyste, delikatne, przepyszne! Spróbuj koniecznie :)
Zaobserwuj mnie na Instagramie!


POPRZEDNI WPIS





