Pieczone rzodkiewki
Pieczone rzodkiewki to idealny dodatek do obiadu, kolacji czy śniadania. Mogą również być zdrową i smaczną przekąską. Dzięki pieczeniu rzodkiewki tracą swą ostrość i pokazują nam swoje nowe oblicze ;)
Rzodkiewka to tanie warzywo, na które sezon trwa długo, tym bardziej zachęcam Cię do spróbowania pieczonych rzodkiewek.
Lista składników:
1 pęczek rzodkiewek
1 łyżka oliwy
Wykonanie:
1. Piekarnik ustawiamy na termoobieg na 180 stopni.
2. Rzodkiewki myjemy, obcinamy końce i kroimy na ćwiartki lub plastry.
3. Rzodkiewki dobrze mieszamy z oliwą oraz ziołami, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy minimum 15 minut. (Jeśli chcemy, aby rzodkiewki były bardziej miękkie, pieczemy je dłużej, kontrolując żeby się zbytnio nie przypiekły.)
17.03.23
Zobacz także:
Przepyszne placki z jabłkami
Przepyszne placki z jabłkami a la racuchy w zdrowszej, a równie pysznej wersji. Idealne na śniadanie, podwieczorek czy w podróż. Świetny pomysł na posiłek zarówno dla Twojego dziecka jak i całej rodziny!
Kakaowe kulki daktylowe
Nie dość, że pyszne to jeszcze zdrowe! Oczywiście daktyle zawierają w sobie sporo cukru, więc mimo wszystko traktujemy…
Pieczone nuggetsy w płatkach kukurydzianych
Pyszne i proste w wykonaniu pieczone nuggetsy w płatkach kukurydzianych. Świetny pomysł na obiad lub kolację dla całej rodziny!
Zaobserwuj mnie na Instagramie!


POPRZEDNI WPIS





