Pieczone rzodkiewki

pieczone rzodkiewki

Pieczone rzodkiewki to idealny dodatek do obiadu, kolacji czy śniadania. Mogą również być zdrową i smaczną przekąską. Dzięki pieczeniu rzodkiewki tracą swą ostrość i pokazują nam swoje nowe oblicze ;)

Rzodkiewka to tanie warzywo, na które sezon trwa długo, tym bardziej zachęcam Cię do spróbowania pieczonych rzodkiewek.

Lista składników:

1 pęczek rzodkiewek

separator składniki przepisu

1 łyżka oliwy

separator składniki przepisu 1 łyżeczka ziół do kuchni włoskiej lub innych ulubionych ziół np. prowansalskich

Wykonanie:

1. Piekarnik ustawiamy na termoobieg na 180 stopni.

2. Rzodkiewki myjemy, obcinamy końce i kroimy na ćwiartki lub plastry.

3. Rzodkiewki dobrze mieszamy z oliwą oraz ziołami, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy minimum 15 minut. (Jeśli chcemy, aby rzodkiewki były bardziej miękkie, pieczemy je dłużej, kontrolując żeby się zbytnio nie przypiekły.)

Malwina Trzcińska

17.03.23

Zobacz także:

Co na kolację dla dziecka

Co na kolację dla dziecka? Część 1

Co na kolację dla dziecka? Kanapki z serem, szynką i pomidorem, to wcale nie jest zły pomysł na…

pyszne spaghetti z tuńczykiem

Spaghetti z tuńczykiem – obiad ekspresowy

Spaghetti z tuńczykiem to bardzo szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Idealny na zabiegane dni, kiedy nie masz czasu na gotowanie, a mimo to chcesz przygotować domowy i pożywny posiłek. Świetna propozycja zarówno na obiad jak i na kolację dla całej rodziny!

Pyszne-i-zdrowie-babeczki-dla-niemowlaka-i-starszaka

Pyszne i proste babeczki dla niemowlaka jabłkowo-marchewkowe

Szukasz przepisu na pyszne i zdrowe babeczki dla niemowlaka lub starszaka? Sprawdź ten przepis! Proste i szybkie w wykonaniu babeczki dla całej rodziny. Idealne na podwieczorek, śniadanie, w podróż czy przekąskę na spacerze.

0 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

*
*

Zaobserwuj mnie na Instagramie!