Pieczone rzodkiewki
Pieczone rzodkiewki to idealny dodatek do obiadu, kolacji czy śniadania. Mogą również być zdrową i smaczną przekąską. Dzięki pieczeniu rzodkiewki tracą swą ostrość i pokazują nam swoje nowe oblicze ;)
Rzodkiewka to tanie warzywo, na które sezon trwa długo, tym bardziej zachęcam Cię do spróbowania pieczonych rzodkiewek.
Lista składników:
1 pęczek rzodkiewek
1 łyżka oliwy
Wykonanie:
1. Piekarnik ustawiamy na termoobieg na 180 stopni.
2. Rzodkiewki myjemy, obcinamy końce i kroimy na ćwiartki lub plastry.
3. Rzodkiewki dobrze mieszamy z oliwą oraz ziołami, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy minimum 15 minut. (Jeśli chcemy, aby rzodkiewki były bardziej miękkie, pieczemy je dłużej, kontrolując żeby się zbytnio nie przypiekły.)
17.03.23
Zobacz także:
Co na kolację dla dziecka? Część 1
Co na kolację dla dziecka? Kanapki z serem, szynką i pomidorem, to wcale nie jest zły pomysł na…
Spaghetti z tuńczykiem – obiad ekspresowy
Spaghetti z tuńczykiem to bardzo szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Idealny na zabiegane dni, kiedy nie masz czasu na gotowanie, a mimo to chcesz przygotować domowy i pożywny posiłek. Świetna propozycja zarówno na obiad jak i na kolację dla całej rodziny!
Pyszne i proste babeczki dla niemowlaka jabłkowo-marchewkowe
Szukasz przepisu na pyszne i zdrowe babeczki dla niemowlaka lub starszaka? Sprawdź ten przepis! Proste i szybkie w wykonaniu babeczki dla całej rodziny. Idealne na podwieczorek, śniadanie, w podróż czy przekąskę na spacerze.
Zaobserwuj mnie na Instagramie!


POPRZEDNI WPIS





