Pieczone rzodkiewki

pieczone rzodkiewki

Pieczone rzodkiewki to idealny dodatek do obiadu, kolacji czy śniadania. Mogą również być zdrową i smaczną przekąską. Dzięki pieczeniu rzodkiewki tracą swą ostrość i pokazują nam swoje nowe oblicze ;)

Rzodkiewka to tanie warzywo, na które sezon trwa długo, tym bardziej zachęcam Cię do spróbowania pieczonych rzodkiewek.

Lista składników:

1 pęczek rzodkiewek

separator składniki przepisu

1 łyżka oliwy

separator składniki przepisu 1 łyżeczka ziół do kuchni włoskiej lub innych ulubionych ziół np. prowansalskich

Wykonanie:

1. Piekarnik ustawiamy na termoobieg na 180 stopni.

2. Rzodkiewki myjemy, obcinamy końce i kroimy na ćwiartki lub plastry.

3. Rzodkiewki dobrze mieszamy z oliwą oraz ziołami, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy minimum 15 minut. (Jeśli chcemy, aby rzodkiewki były bardziej miękkie, pieczemy je dłużej, kontrolując żeby się zbytnio nie przypiekły.)

Malwina Trzcińska

17.03.23

Zobacz także:

komosanka dla niemowlaka

Pieczona komosanka dla całej rodziny

Poznaj pyszną alternatywę pieczonej owsianki! Zapraszam Cię do wypróbowania tego prostego przepisu pełnego wartości odżywczych i smaku! BEZ cukru, BEZ nabiału, BEZ jajek, BEZ glutenu!

Gofrownica MPM

Gofrownica – niezbędny sprzęt w Twojej kuchni

Jeśli zastanawiasz się jaką gofrownicę wybrać i czy to niezbędny sprzęt w Twojej kuchni to zapraszam Cię do wpisu!

deser z chia bez cukru dla dzieci i dorosłych

Pyszny deser z chia bez dodatku cukru

Pyszny i zdrowy deser z chia bez dodatku cukru! Odpowiedni zarówno dla dziecka, jak i dorosłego! Prosty i szybki w wykonaniu!

0 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

*
*

Zaobserwuj mnie na Instagramie!