Pieczone rzodkiewki

pieczone rzodkiewki

Pieczone rzodkiewki to idealny dodatek do obiadu, kolacji czy śniadania. Mogą również być zdrową i smaczną przekąską. Dzięki pieczeniu rzodkiewki tracą swą ostrość i pokazują nam swoje nowe oblicze ;)

Rzodkiewka to tanie warzywo, na które sezon trwa długo, tym bardziej zachęcam Cię do spróbowania pieczonych rzodkiewek.

Lista składników:

1 pęczek rzodkiewek

separator składniki przepisu

1 łyżka oliwy

separator składniki przepisu 1 łyżeczka ziół do kuchni włoskiej lub innych ulubionych ziół np. prowansalskich

Wykonanie:

1. Piekarnik ustawiamy na termoobieg na 180 stopni.

2. Rzodkiewki myjemy, obcinamy końce i kroimy na ćwiartki lub plastry.

3. Rzodkiewki dobrze mieszamy z oliwą oraz ziołami, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy minimum 15 minut. (Jeśli chcemy, aby rzodkiewki były bardziej miękkie, pieczemy je dłużej, kontrolując żeby się zbytnio nie przypiekły.)

Malwina Trzcińska

17.03.23

Zobacz także:

pieczony naleśnik ze śliwkami i gruszką

Pieczony naleśnik ze śliwkami i gruszką

Przepyszny pieczony naleśnik ze śliwkami i gruszką z dodatkiem cynamonu! Idealna jesienno-zimowa propozycja na posiłek dla całej rodziny! Wciąga smakiem!

Pyszna zupa porowa

Przepyszna zupa porowa z mięsem mielonym

Przepyszna i sycąca zupa porowa z mięsem mielonym. Sprawdź przepis na ulubioną zupę mojej córki. Będzie ona świetnym pomysłem zarówno na kolację, obiad czy nawet na śniadanie.

spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Sos bolognese przygotowany na dobrej jakości wołowinie nie tylko jest przepyszny, ale stanowi także bogate źródło żelaza. Pierwiastek…

0 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

*
*

Zaobserwuj mnie na Instagramie!