Pieczone rzodkiewki


Pieczone rzodkiewki to idealny dodatek do obiadu, kolacji czy śniadania. Mogą również być zdrową i smaczną przekąską. Dzięki pieczeniu rzodkiewki tracą swą ostrość i pokazują nam swoje nowe oblicze ;)
Rzodkiewka to tanie warzywo, na które sezon trwa długo, tym bardziej zachęcam Cię do spróbowania pieczonych rzodkiewek.
Lista składników:
1 pęczek rzodkiewek

1 łyżka oliwy

Wykonanie:
1. Piekarnik ustawiamy na termoobieg na 180 stopni.
2. Rzodkiewki myjemy, obcinamy końce i kroimy na ćwiartki lub plastry.
3. Rzodkiewki dobrze mieszamy z oliwą oraz ziołami, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy minimum 15 minut. (Jeśli chcemy, aby rzodkiewki były bardziej miękkie, pieczemy je dłużej, kontrolując żeby się zbytnio nie przypiekły.)


17.03.23
Zobacz także:

Proste w przygotowaniu kluski leniwe dla niemowlaka i dorosłego
Pyszne, proste i szybkie w wykonaniu kluski leniwe to idealna propozycja posiłku zarówno dla niemowlaka jak i starszaka. Na letni obiad, kolację czy podwieczorek.
Pieczone nuggetsy w płatkach kukurydzianych
Pyszne i proste w wykonaniu pieczone nuggetsy w płatkach kukurydzianych. Świetny pomysł na obiad lub kolację dla całej rodziny!
Pyszne risotto z dynią i kurczakiem
Jeśli szukasz pomysłów na wykorzystanie dyni - wypróbuj ten przepis! To przepyszne risotto z dynią i kurczakiem to super propozycja na obiad lub kolację dla całej rodziny.
Zaobserwuj mnie na Instagramie!