Pieczone rzodkiewki
Pieczone rzodkiewki to idealny dodatek do obiadu, kolacji czy śniadania. Mogą również być zdrową i smaczną przekąską. Dzięki pieczeniu rzodkiewki tracą swą ostrość i pokazują nam swoje nowe oblicze ;)
Rzodkiewka to tanie warzywo, na które sezon trwa długo, tym bardziej zachęcam Cię do spróbowania pieczonych rzodkiewek.
Lista składników:
1 pęczek rzodkiewek
1 łyżka oliwy
Wykonanie:
1. Piekarnik ustawiamy na termoobieg na 180 stopni.
2. Rzodkiewki myjemy, obcinamy końce i kroimy na ćwiartki lub plastry.
3. Rzodkiewki dobrze mieszamy z oliwą oraz ziołami, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy minimum 15 minut. (Jeśli chcemy, aby rzodkiewki były bardziej miękkie, pieczemy je dłużej, kontrolując żeby się zbytnio nie przypiekły.)
17.03.23
Zobacz także:
Ogród pełen radości: tanie domki dla dzieci idealne na wiosenne zabawy
Domki dla dzieci to świetny pomysł na zorganizowanie placu zabaw na działce czy w ogrodzie. Nawet niewielka budowla…
Kotleciki siekane z piekarnika
Pyszne kotleciki siekane z piekarnika z dodatkiem papryki, kukurydzy i sera - idealny obiad lub kolacja dla całej…
Super smaczne mini placuszki bananowe
Super smaczne mini placuszki bananowe to świetny pomysł na II śniadanie lub przekąskę zarówno dla Twojego dziecka jak i całej rodziny. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wychodzą mięciutkie, puszyste i do tego takie pyszne!
Zaobserwuj mnie na Instagramie!