Pieczone rzodkiewki
Pieczone rzodkiewki to idealny dodatek do obiadu, kolacji czy śniadania. Mogą również być zdrową i smaczną przekąską. Dzięki pieczeniu rzodkiewki tracą swą ostrość i pokazują nam swoje nowe oblicze ;)
Rzodkiewka to tanie warzywo, na które sezon trwa długo, tym bardziej zachęcam Cię do spróbowania pieczonych rzodkiewek.
Lista składników:
1 pęczek rzodkiewek
1 łyżka oliwy
Wykonanie:
1. Piekarnik ustawiamy na termoobieg na 180 stopni.
2. Rzodkiewki myjemy, obcinamy końce i kroimy na ćwiartki lub plastry.
3. Rzodkiewki dobrze mieszamy z oliwą oraz ziołami, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy minimum 15 minut. (Jeśli chcemy, aby rzodkiewki były bardziej miękkie, pieczemy je dłużej, kontrolując żeby się zbytnio nie przypiekły.)
17.03.23
Zobacz także:
Niedobór żelaza – jak podnieść jego poziom i wchłanianie przez organizm
Czy wiesz, że 42 % małych dzieci oraz 40 % kobiet w ciąży cierpi na niedobór żelaza? Jak podnieść jego poziom i wchłanialność w organizmie? Czym jest żelazo? Jakie są skutki jego niedoboru? Jakie funkcje pełni? Co jeść a czego nie? Jak się wspomóc przy niedoborach? O czym pamiętać? Jeśli masz problem z żelazem, jesteś w ciąży lub karmisz piersią, masz małe dziecko, a może po prostu chcesz wiedzieć co zrobić, by zadbać o jego poziom to koniecznie przeczytaj wpis.
Przepyszny chlebek bananowy bez jajka
Chlebek bananowy bez jajka nie dość, że przepyszny to jeszcze odpowiedni dla alergików, a także prosty i szybki w wykonaniu! Ponadto jest bez cukru, bez nabiału, a także bezglutenowy!
Prosty kurczak ze szpinakiem w sosie pomidorowym
Kurczak ze szpinakiem w sosie pomidorowym to świetny pomysł na prosty, szybki i pyszny obiad dla Twojej rodziny. Wypróbuj i się przekonaj!
Zaobserwuj mnie na Instagramie!


POPRZEDNI WPIS





