Pieczone rzodkiewki
Pieczone rzodkiewki to idealny dodatek do obiadu, kolacji czy śniadania. Mogą również być zdrową i smaczną przekąską. Dzięki pieczeniu rzodkiewki tracą swą ostrość i pokazują nam swoje nowe oblicze ;)
Rzodkiewka to tanie warzywo, na które sezon trwa długo, tym bardziej zachęcam Cię do spróbowania pieczonych rzodkiewek.
Lista składników:
1 pęczek rzodkiewek
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka ziół do kuchni włoskiej lub innych ulubionych ziół np. prowansalskichWykonanie:
1. Piekarnik ustawiamy na termoobieg na 180 stopni.
2. Rzodkiewki myjemy, obcinamy końce i kroimy na ćwiartki lub plastry.
3. Rzodkiewki dobrze mieszamy z oliwą oraz ziołami, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy minimum 15 minut. (Jeśli chcemy, aby rzodkiewki były bardziej miękkie, pieczemy je dłużej, kontrolując żeby się zbytnio nie przypiekły.)
17.03.23
Zobacz także:
Kakaowe kulki daktylowe
Nie dość, że pyszne to jeszcze zdrowe! Oczywiście daktyle zawierają w sobie sporo cukru, więc mimo wszystko traktujemy…
Pyszne leczo z cukinią – przepis bazowy
Sprawdź bazowy przepis na pyszne leczo z cukinią. To wyjątkowa propozycja dania na obiad lub kolację, ponieważ możemy za każdym razem podać je inaczej.
Przepyszna potrawa z dynią i kurczakiem
Jeśli szukasz przepisów na wykorzystanie dyni to zapraszam Cię do wypróbowania tego dania. Ta pyszna potrawa z dynią i kurczakiem to świetny pomysł na zdrowy i mega smaczny obiad lub kolację.
Zaobserwuj mnie na Instagramie!